2011 m. gegužės 30 d., pirmadienis

ir štai vėl prasideda daina..

- apie ką dabar galvoji?

nepasuku galvos link jo - toliau tuščiu žvilgsniu stebiu tolumą, pro daugybę medžių lapelių įstengiu pamatyti jau besileidžiančios saulės nudažytą melsvai rausvą dangaus lopinėlį, per kurį ką tik praskrido juodas paukštis ir nutraukė tylą mano galvoje, kaip Jo klausimas nutraukė įtampą tarp mūsų. dabar jau su prasmę įgavusiu žvilgsniu, šiek tiek susiraukusi, pradedu knaisioti minčių dėžę. ką čia radus tokio, kad jam galėčiau pasakyti? nusprendžiau būti atvira ir tikrai pasakyti, ką tuo metu galvojau.

- kad mano gyvenimas toks šūdinas, kad net liūdna daros.

tačiau Jam nespėjus nė cyptelėti, atsisukau pažiūrėti Jo akių, kurios, kaip visada, mielai stebėjo mane. mačiau, kaip gerklėj užstrigo tas klausimas, kurį ir taip puikiai žinočiau vidury nakties pažadinta iš saldaus miego, kuris pastarosiomis dienomis aplanko itin retai - kaip dviguba vaivorykštė. jei žinot apie ką aš.

- bet manau jis pasitaisys, nes gyvenime atsiradai Tu.

šita frazė buvo tikras, tobulas ir taiklus šūvis į Jo taikinį. be abejo, žodžių rinkinį palydėjo tikrai nuoširdi šypsena. nes ir žodžiai buvo nuoširdūs. toliau sekė kažkas tikrai protingo - kelios Jo mintys, kurios vertė susimąstyti ir pakeisti požiūrį.

tačiau tai buvo dar viena tobula akimirka, o dabar turiu toliau gyventi. atsukti nugarą tam, kas kažkada, teisingiau, visai neseniai vedė iš proto, vertė širdį sustoti, kojas paversdavo drebučiu, išsiųsdavo protą atostogų, apsvaigindavo kaip narkotikas. o po to priversdavo norėti daugiau, kol įmanoma buvo tapti priklausomu. ir kas tada? tada tuštybė - niekas. kosmosas. vakuumas. stiklainis. nieko nėra. nieko nepaimsi. nieko nepajausi.

paskutiniai dainos akordai. tuoj stos tyla. štai kiek jausmų sutalpinu į dainą. kiekvieną kart jai besikartojant, o tai tęsiasi, - grubiai tariant - visą vakarą, viską tenka išgyventi iš naujo. nes toks ir yra tas gyvenimas - kartą atsitikus, visada pasikartos.

ir štai vėl prasideda daina..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą